Schaakontwikkeling

Wanneer je gaat tennissen of voetballen, dan speel je niet alleen wedstrijden. Je traint ook. Om conditie op te bouwen en behendiger te worden en je technisch te bekwamen. De schaaksport kent deze cultuur veel minder. Je gaat wekelijks naar de schaakclub om een partij te spelen. Nieuwkomers worden vriendelijk welkom geheten, en daarna voor de leeuwen geworpen. Schakers krijgen, nadat ze de jeugdafdeling van de schaakclub hebben verlaten, geen begeleiding meer. De ontwikkeling stokt dan ook meestal.

Als we al trainen dan doen we het alleen. Thuis. Maar voordat je het weet ben je uren video's aan het bekijken of verlies je de moed wanneer je openingsboeken openslaat en een wirwar van varianten je tegemoet komt. Het is niet gemakkelijk om zelfstandig te leren.

Het aanbod van MagnusMosa is erop gericht dat je beter leert schaken. Op een leuke aantrekkelijke manier. Ieder op zijn eigen niveau, met eigen ambitie en mogelijkheden. Er zijn daarom veel trainingen ingeruimd in ons aanbod. Je vindt ze terug op de Kalender.

Wanneer je workshop ziet staan, dan betekent dat dat je met je notatieboekje aan kan schuiven bij sterke schakers die voor je klaarzitten om je partijen met je te bespreken. Vaak is het al zo dat een sterkere speler alleen al door zijn woordkeuze om een stelling te beschrijven een belangwekkend inzicht overbrengt. Je krijgt een aha-moment! "Zo had ik het nog niet bekeken, maar nu je het zegt, zie ik het ook."

Bij MagnusMosa vind je een aantrekkelijk afwisselend aanbod van instructie, toernooien en matches in de fantastisch nieuwe lokatie van de nieuwe Geusselt Sporthal, met een gezellige bar direct naast de speelzaal. Iedere donderdag van 20:00 tot 23:59. De huisschakers starten al om 19:30.