Wekelijks schaken voor de Jeugd


Meester Ton is een begrip in de Limburgse schaakwereld. Hij zal inmiddels duizenden kinderen de beginselen van het spel hebben bijgebracht. In heel Limburg geeft hij schaakles op scholen. Ook in Maastricht en het plezier straalt eraf! Ton is de jeugdleider van MagnusMosa en verzorgt iedere vrijdagmiddag schaaklessen in sporthal de Geusselt.

Kinderen zijn nooit te jong om te leren schaken volgens meester Ton! Wanneer kinderen het leuk beginnen te vinden en thuis willen oefenen dan kunnen zij gebruik maken van het adaptieve schaakprogramma dat meester Ton gebruikt: Chess Magnet School. Het programma past de moeilijkheid van de oefeningen voortdurend aan, aan het niveau van het kind. Zo doorloopt iedereen op zijn eigen niveau en eigen snelheid een doordacht schaakcurriculum.

De lessen van Ton zijn speels voor jonge kinderen en gestructureerd wanneer de leeftijd en het niveau dat toelaat. U kunt uw kind brengen vanaf 16:45 en ophalen om 18:00. Direct naast het instructielokaal is een gezellige bar/restaurant en u kunt het uurtje dus ook gezellig doorbrengen in een fijne omgeving.

Hoe laat?

De lessen zijn iedere vrijdag van 17:00 tot 18:00 in sporthal de Geusselt

Aanmelden en kosten

De lessen zijn vrijwel iedere week (zie kalender), met uitzonderingen van de schoolvakanties: in totaal 30 bijeenkomsten van een uur. De kosten bedragen €45 per half jaar (minimaal af te nemen) en €75 voor een heel jaar. U kunt niet per les betalen, maar omgerekend is het dus €2,50 per les. U kunt vrijblijvend een keer langskomen. Opgeven gaat via e-mail aan hans@formedia.nl.

Toegang tot Chess Magnet School (CMS) is niet verplicht, maar kost 20 euro voor een heel jaar. De kosten van CMS rekent u direct af met meester Ton; hij zal u een toegangscode sturen. Voor de kosten van de wekelijkse schaaklessen ontvangt u van de stichting een factuur.

Vragen?

Specifieke vragen? Neem contact op met Ton Montforts: tonmontforts@gmail.com.