Speciaal aanbod voor huisschakers


Speel je thuis met vrienden of familie regelmatig een potje schaak en heb je er lol in? Zou je meer willen weten van het spel? Dan is het aanbod van MagnusMosa voor huisschakers je op het lijf geschreven. Als huisschaker is de stap naar de schaakvereniging vaak te groot: één partij spelen op een avond ben je niet gewend. Bovendien spelen clubschakers meestal al tientallen jaren competitief schaak met als gevolg dat je als huisschaker weinig kans maakt. Niet echt motiverend.

Vanuit de ervaring van afgelopen jaar met de schaakactiviteiten van de Limburg Schaakt in Itteren bleek dat huisschakers behoefte hebben aan instructie op een ontspannen manier. Niet in een te hoog tempo, maar gemoedelijk. Hooguit een half uurtje en daarna gezellig wat partijtjes spelen. Zo is het aanbod van MagnusMosa ook opgebouwd. Op gemoedelijke manier maak je je algemene schaakkennis eigen, waardoor je langzaamaan beter leert spelen. Opening, middenspel en eindspel komen aan bod. Je zult het thuis en in het café merken :) en de stap naar het verenigingsschaak wordt overbrugbaar.

Iedere donderdag instructie en vrij spelen

Iedere donderdag rond 19:30 ben je welkom. Een ervaren clubspeler gaat met een groepje huisschakers aan de slag in de café omgeving. Met zijn allen rond één bord. De clubschaker zal zijn kennis overdragen en zo leer je belangrijke principes van de opening, het middenspel en eindspel. Ook is er de mogelijkheid om eigen partijen voor te leggen:"Waar ging het mis?" of "Kijk eens naar deze mooie overwinning!" Na de instructie van ongeveer een half uur, kan je aanschuiven bij de centrale activiteit van MagnusMosa in de speelzaal of gemoedelijk wat vrij schaken in het café.