Een rijk aanbod

MagnusMosa is een initiatief van de stichting Limburg Schaakt. MagnusMosa is het vervolg op de schaakactiviteiten van de stichting in Itteren in 2017/18. Het aanbod is erop gericht om in Maastricht een hoogwaardig ontwikkelingsgericht schaakaanbod de leveren. MagnusMosa is geen vereniging: de activiteiten staan open voor alle schaakliefhebbers, van ieder niveau.

Vanaf september 2018 worden iedere vrijdagnamiddag jeugdlessen verzorgd in sporthal de Geusselt van 17:00 tot 18:00. Daarnaast worden vanaf september 2018 wekelijks schaakaciviteiten voor volwassenen aangeboden op de donderdagavond in de sporthal de Geusselt.

De activiteiten zijn divers: er zal veel ruimte worden ingericht voor training. Er is veel vraag naar. Daarnaast staan er bijzondere evenementen op het programma. Zo kan je bijvoorbeeld tijdens het WK tussen Carlsen en Caruana in november, je eigen WK-match spelen (meerdere partijen tegen een tegenstander van gelijke speelsterkte). Daarnaast organiseren we het Limburgs Fischer Random Chess toernooi en het Open Maastrichts Kampioenschap.

Er zijn gastsprekers als Hans Böhm en Herman Grooten, die zelfs vier keer naar Maastricht zal komen aankomend schaakjaar!