Zomertrainingen

16 augustus: Fabian Miesen over de 7 basisprincipes

In de Sporthal de Geusselt op 16 augustus verzorgt Fabian Miesen een training voor jong en oud! Hij gaat met u langs de basisprinicipes van het spel en legt u uit deze principes in uw voordeel te gebruiken. Een aanrader als u net begint met schaken of uw spel wil verbeteren. Komt allen. Kosten zijn 5 euro incl. twee drankjes. Aanvang 20:00.

Fabian is een ervaren sterke schaakspeler van de sterke vereniging DJC in Stein. Ook geeft Fabian al jaren les aan verschillende groepen spelers.

23 augustus: Maarten van Laatum over Mobiliteit

In de Sporthal de Geusselt op 23 augustus verzorgt Maarten van Laatum een training. Onderwerp van de training is Mobiliteit. Zit u ook wel eens naar het bord te staren en weet u niet waar uw stukken naar toe moeten? Denkt u ook wel eens: "Ik weet niet waar of wanneer maar ergens heb ik de controle over de partij verloren."? Veel hangt af van de actieradius van uw stukken. Maarten neemt u mee langs voorbeelden waar u zelf keuzes moet maken, legt zelf zijn zienswijze uit en er komen ook nog ludieke voorbeelden langs van echt sterke grootmeesters! De training start 20:00. Kosten 5 euro incl. twee drankjes.

Maarten is schaker van Maastricht. Gediplomeerd Schaaktrainer, heeft verschillende groepen jeugd en ouders les gegeven. Tevens is hij organisator van het Limburg Open dat met Pinksteren in de Geusselt Sporthal wordt gespeeld.